18 April 2010

kuasa en. NIAT !




Jom kt niatkn diri kt hanya krn Allah & Islam ~


en. niat
!dia tu knalan sy.hehe.rsnya sumer org knal dia..dia ad nm len.ala2 nm manja yakni en.NAWAITU..nm manja tp pnjg~kih3.xbaik komen lbh2..dia ni kdg2 bley jd baik kdg2 x..tgk sape yg tman dia time tu..sy sbnarnya xpernah nmpk dia.tp dia sntiasa ad ngan sy..


dia ni walaup0n kt xnmpk dia tp don't play2 with him!!dia ad power tu..hehe.dia mmg berkuasa sgt2!tp walau tinggi mn kuas dia p0n dia ttp lemah pd yg 1~cuba teka sape dia??mstila tuan dia..sumer bnda ad tuannya.kt p0n ad TUAN kt iaitu.....ALLAH s.w.t!kt kn patuh arahan tuan kt.kalo x Dia akn marah..tp tuan kt baik.Dia Maha Penyayang n Maha Pengampun..Dia syg akn hamba2Nya..

berbalik pd kwn sy tu a.k.a EN.NIAT..dia tu mmg berkuasa sgt2.kalo kt bgtau sumthg kat dia,mmg jd la bnda tu.sbnarnya sy xtau nk describe dia cmner lg..walaup0n ktorg rapat tp sy reti nk gtau cmner..sbnarnyer ad kisah antara kami yg terjadi smlm..



kisahnya bermula ~

hari ni sy gi satu tmpt ni..ad majlis..en.niat ikut skali.dia ni mmg xleh berpisah ngan sy..slalu je ad.b4 g tu sy gtau dia "At2..kt g ni nk mkn je tau..xyah jumpa la ngan VIP2 tu ek..apa yg penting?!"serentak kami berkata "MAKAN!"..mmg kuat mkn bt0l ktorg..hehe

nk dipendekkn citer..sy p0n smpailah kat tmpat kejadian bersama kwn2 yg len..mmg kuasa en.niat ni mantap la!hehe.kat situ,sy ngan kwn2 mkn2 je.mmg xjmpa la VIP yg dtg tu..tp xde la stiap detik tu duk mkn je..tp mmg nmpk la kuasa en.niat!

kisahnya camtu la..pengajaran dr kisah ni,kt kn slalu bt0lkn en.niat msg2..mgkin en.niat kt kdg2 baik kdg2 x.kalo agak2 en. niat kt tu dh terpesong,termsk longkang ke cpt2 slamatkn dia.sian dia kalo kt biarkn dia lm2 dlm keadaan camtu.nnt effect dia kat kt jgk..andai kt dia msk longkang kn,pastu kt xcpt2 bersihkn dia nnt bau busuk tu akn melekat kat kt jgk.sbb nyer dia kn sntiasa disamping kt..so,jg en.niat masing2.peliharalah dia dgn condition yg baik.insya Allah kt p0n akn jd baik..


* sy rs cam sape bc post ni msti pening!huhu.sori la sahabat..sy ni xreti nk bercerita..harapnya apa yg sy nk smpaikan tu tersampai la kat sumer..insya Allah akn sy pertingkatkn lg mutu sy bercerita!kih3..doakn la ye~


p/s pihak penaja : bt0lkn niat kt dlm melakukn ap2 ibadah..niat yg baik akn ad balasan yg baik.Insya Allah..



7 comments:

areu_peace said...

ASsalamualaikum Cik Niat...
Isteri kpd En Niat..
Saya rasa awk kena
improvekan lagi mutu tulisan
bukan stakat cara bercerita...
Font writing tu guna besar-besar sikit ye...
saya ni rabut sikit....

Apa-apa pun blog ni menarik.
Point yang nak disampaikan tu
Insya-Allahla sampai..
En Niat saya pun gembira baca blog awak.
Good Job Ya Habibi!
=)

amalina fauzi said...

waalaikumslm..
terima ksh ats kritikan membina awk..
(skema nyer ayat!)hehe
insya Allah akn sy imPr0vekn lg..

areu_peace said...

Afuan
Kena banyak menuntut dari yang lebih pakar
=))

amalina fauzi said...

baik bos!!

yanna_ngee~ said...

uhm...btol lar tu ap ayu ckp
tp sye ske lar post ni....kmo wat
sye t'egt blk kt en. niat sye
skg sye xbpe nk jge sgt pn die
uhm...

amalina fauzi said...

oit2..skema gn sy awk!
tp xpe je.cam mnja2 sket p0n ad.hehe
nnt kalo ad ms lg insya Allah sy nk knalkn lg ramai kwn2 sy..

areu_peace said...

Ma'alish ye tuan punya blog
correction sy bkn rabut...
hehehe tp rabun...
typing error
nk cepat tadi
nk g gam'ah...
hehe..
Ma'alish...